18. Hal, vagy kígyó? (Lk 11:5-13)1. Jézus az imáról szeretne tanítani ezen a kis példázaton keresztül. Milyen hasonlóságot fedezel fel a te helyzeted, és a példázatban szereplő emberé között?
 • Milyen helyzetben voltál, mikor te is úgy imádkoztál, mint a példázatbeli ember?

  2. A házban lévő ember nem úgy tűnik, mint aki teljesíteni szeretné kérést. Jézus miért hasonlítja Istent egy olyan „baráthoz”?

  3. Miért nem tágított az első ember, amíg meg nem kapta, amit kért?
 • Honnan vehetünk türelmet, amíg Isten nem válaszol az imánkra?

  4. Amikor az imáról tanít, Jézus 3 igét használ: Kérni, keresni és kopogtatni. (vs.9-10) Az ima életünk mely részletét írják ezek le?
 • A mostani helyzetedben mi az a dolog amit a legbuzgóbban kérsz, keresel és amiért kopogtatsz? (Válaszolhatsz magadban)

  5. Mit tanulhatunk az imáról, amikor azt Jézus ahhoz hasonlítja, mikor a gyermekhez az atyjától kér valamit?
 • Milyen vonatkozásban hasonlít a Mennyei Atyánk a földihez?

  6. Mit tesz egy szerető apa, mikor a gyermeke olyat kér magának, amiről tudja, hogy nem jó neki?
 • Honnan tudhatjuk, hogy jó dolgot kérünk –e magunknak vagy szeretteinknek?

  7. Tapasztaltad már azt, hogy ami kezdetben „kígyónak” tűnt, később kiderült róla, hogy „hal”? (Vagy fordított esetben?) Mesélj róla!

  8. Mi a fontosabb számodra: hogy Isten most válaszolja meg az imáidat, vagy majd mikor már új ég és új föld lesz? Miért?

  9. „Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna; Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.” (Ézs 59:1-2) Gondolj ezekre, amíg a következő kérdést megválaszolod: Miért nem hallotta Isten az Ő Fiának hangját, mikor a kereszten lógott?

  © 2006 Glad Tidings Mission