GT Bible Studies    

    Hungarian    


Navigation Glad Tidings Bible Studies

Mi a Jó Hír Bibliatanulmány?

Evangelizációs program

Bemutathatod Jézust a családodnak, barátaidnak egy-egy ilyen összejövetelen. Az egyháztörténelemben láthatjuk, hogy egy kis csoport mindig is jó eszköz volt új emberek elérésére.

Szervezés

Ha valakit megkérnek, hogy szervezzen egy evangelizációs összejövetelt, ez általában sok tervezést, idot igényel. Egy Jó Hír csoportot ennek ellenére könnyu összehozni. Minél több ilyen kis csoport van a gyülekezetben, annál több ember vehet részt az evangelizáció elosegítésében. Felfedezés által tanulni

Mivel a résztvevok maguk válaszolnak a kérdésekre, sok felfedezést tesznek a szöveggel kapcsolatban. Az emberek sokkal hatásosabban tanulnak, ha valamit maguknak fedeznek fel, mint ha valaki elmondja nekik, amit o már észre vett.

Egy hely, ahol Jézussal lehet találkozni

Jézus a testté lett Ige, ami azt jelenti, hogy bármikor találkozhatunk vele, ha kinyitjuk az Írásokat. A Jó Hír tanulmányoknak elsosorban nem az a célja, hogy minél több tényt megtudjanak a Bibliáról, hanem hogy személyesen is találkozhassanak az élo Megváltóval. Jézus maga szól a résztvevokhöz egy-egy ilyen alkalom során, vigasztalja és segíti oket. (Ld. Mt 18:20)

Egy olyan keresztény közösség, ahol a nem-keresztények is jól érezhetik magukat

Mikor átbeszélünk egy Bibliai szövegrészt, valami történik velünk. Szívek nyílnak meg, a problémákat megosztjuk a résztvevokkel, valamint Jézussal. Mikor mélysége lesz egy beszélgetésnek, az emberek elhozzák a barátaikat, és növekszik a csoport.

Mi a különbség egy átlagos Bibliatanulmány, és egy Jó Hír csoport között?

Általában egy Bibliatanulmány résztvevojének kell, hogy némi elozetes ismerete a kereszténységrol. Nem így van egy Jó Hír csoportban – úgy szerkesztették ezeket a kérdéseket, hogy az újonnan érkezok is részt vehessenek a beszélgetésben, miután elolvasták az adott igeszakaszt. A résztvevoket a kérdések segítik abban, hogy a saját életükre is alkalmazzák a szöveget. Még egy dolog: a Jó Hír csoportokban nem a „jó válaszokat” keressük, hanem inkább arra törekszünk, hogy a résztvevok tényleg elmondják mit gondolnak, és értenek a szöveg alatt.

Version for printing    
Downloads    
Contact us    
Web-master