GT Bible Studies    

    Hungarian    


Navigation Glad Tidings Bible Studies

Kezdjük a motivációval

Egy gyülekezeti tag motivációja

Egy gyülekezeti tagnak el kell hinnie, hogy az egyébként hozzá nem érto tagok is ugyanúgy tudják vezetni a tanulmányokat, mint ok. Tovább a saját hibáinkból is tanulhatunk. Ez olyan, mint a gyereknevelés: te mindent jobban és gyorsabban meg tudsz csinálni, mint a gyermeked, de ha mindent meg is teszel helyette, o nem fog semmit megtanulni. Pár hónap után Pál otthagyta az új gyülekezeteket fiatal hívok kezére bízva azt: „ajánlak titeket az Istennek és az o kegyelmessége ígéjének” (ApCsel 20:32) Miért tart ez olyan sokáig napjainkban? Láthatjuk az egyháztörténelemben, hogy az ébredések ideje alatt mindig voltak kisebb csoportok, amelyeket egyszeru keresztények vezettek. Bízz a Szent Szellemben! Nem te, és nem is a vezeto az, aki megeleveníti a tanulmányt, hanem Jézus és az O Szelleme.

A keresztények motivációja

Mondd el a gyülekezetedben, hogy a házi csoportok mindig áldást hoznak a házigazdára, aki megnyitja az otthonát, hogy vendégül lásson egy Bibliatanulmányt. Ne kezdd a tanulmányt egy vadonatúj, óriási lakásban, háromfogásos vacsorával a végén, így nehéz lesz másokat is rávenni az otthonuk megnyitására. Jó, ha egy egyszeru lakásban, szerény körülmények között kezdeni, és akkor mások is követni fogják a példádat. Mondd el a gyülekezetben, hogy ezek a tanulmányok a következo módon segítik a gyülekezetet:

  1. Új embereket csal az istentiszteletekre, és bemerítkezésre
  2. Segíti az idosebb hívoket a növekedésben
  3. Új vezetoket képez

Hogyan válasszuk ki az elso vezetoket?

Ne olyanokat kérj meg, akik már így is el vannak havazva. Ne olyanokat, akik nagyon beszédesek, és szeretnek a középpontban lenni. Kérj fel olyanokat, akik nemrég tértek meg, vagy akik már felbátorodtak a Jó Hír tanulmányok olvasása közben.

Ne az elmélettel, a tapasztalatszerzéssel kezd!

Lehetetlen megérteni a Jó Hír csoportok lényegét, ha elotte nem voltál még egyen sem. Megkérhetsz tapasztalt hívoket, hogy jöjjenek, és vezessék eloször a tanulmányt (lásd a legutóbbi bekezdést). Ezek után használhatsz Jó Hír kérdéseket mindenféle összejövetelen, táborban, stb., amíg mindenki meg nem tapasztalja milyen is egy ilyen Bibliatanulmány.

Version for printing    
Downloads    
Contact us    
Web-master